Golfresor Nordirland

Information om golf på Nordirland

Golfresor Nordirland

Här visas information om golf på Nordirland!

>>Golfresor >>Golfresor Irland >>Golfresor nordrland

Golf på Nordirland

Nordirland, en fängslande blandning av böljande gröna landskap, historisk charm och kustnära skönhet, har vuxit fram som en destination för golfentusiaster som söker ett perfekt blandning av tradition och golf i världsklass. Från ikoniska linksbanor med karga havslandskap till parkbanor omgivna av grönskande kullar, Nordirland erbjuder en mångsidig och fängslande golfupplevelse.

Här får du information om golf på Nordirland och även resebolag som arrangerar golfresa till Nordirland.

Golfbanor på Nordirland

Från de världsberömda golfbanorna Royal Portrush Golf Club och Royal County Down Golf Club till dolda pärlor som Ardglass Golf Club. Varje golfbana erbjuder en unik spelupplevelse.

Royal Portrush Golf Club

Golfresorter på Nordirland

Nordirlands främsta golfresorter som blandar lyxigt boende med enastående golffaciliteter är Lough Erne Resort sydvästra nordirland, Slieve Donard Resort & Spa sydöstra nordirland och Galgorm Spa & Golf Resort nära ballymena i norra delen av nordirland som erbjuder inte bara exceptionell golf utan också en rad bekvämligheter för att förbättra din golfvistelse.

Slieve Donard Resort & Spa - Golfresor Nordirland
Slieve Donard Resort & Spa

Golfdestinationer på Nordirland

Belfast, Newcastle, Portrush och Derry här hittar du förstklassiga golfbanor mot bakgrund av historiska landmärken och natursköna landskap. Dessa destinationer erbjuder inte bara exceptionell golf utan erbjuder också en varm och välkomnande atmosfär för en golfresa.

Golf nära Belfast

Belfast, Nordirlands huvudstad, erbjuder en unik golfupplevelse mitt i dess historiska och kulturella landskap. Banor som Malone Golf Club och Royal Belfast Golf Club erbjuder en perfekt blandning av utmanande spel och stadens kulturella attraktioner. Efter en runda kan du utforska Belfasts historiska landmärken, livliga pubar och välkomnande atmosfär.

Royal Belfast Golf Club - Golfresor Nordirland
Royal Belfast Golf Club

Golf nära Derry

Derry, en stad genomsyrad av historia, erbjuder en golfupplevelse som kombinerar utmanande golfbanor med kulturell rikedom. Foyle Golf Centre och City of Derry Golf Club erbjuder golf i härlig miljö mot bakgrund av Derrys historiska landmärken.

Derry Golf Club - Golfresor Nordirland
Derry Golf Club

Golf i Portrush

Royal Portrush Golf Club

Portrush, inbäddat längs Causeway Coast, är ett golfparadis med fantastiska kustomgivningar. Royal Portrush Golf Club som grundades redan 1888 har det också varit värd för The Open 1951 och senast 2019 med spel på Dunluce Link.

Open Championship kommer till Royal Portrush 2025!

Nordirland är värd för prestigefyllda golfturneringar som lockar spelare från hela världen. Det 153:e Open Championship spelas på Royal Portrush 2025. Senast det spelades på Royal Portrusch var 1951.

Efter en dag på golfbanan kan du utforska den pittoreska kuststaden och de närliggande naturliga underverken som Giant’s Causeway.

Royal Portrush Golf Club - Golfresor Nordirland
Royal Portrush Golf Club

Portstewart

Portstewart Golf Club

Strax sydväst om Portrush i PortStewart finns Portstewart Golf Club som även den är en klassisk linksbana. Portstewart Golf Club grundades 1894.

Portstewart Golf Club - Golfresor Nordirland
Portstewart Golf Club

Golf nära Newcastle

Royal County Down Golf Club

Ett par mil söder om Belfast i staden Newcastle, finns Royal County Down Golf Club.
En klassisk linksbana.som öppnade redan 1889. Golfbanan brukar räknas som en av världens bästa golfbanor.

Royal County Down Golf Club - Golfresor Nordirland
Royal County Down Golf Club

Ardglass Golf Club

En halvtimme från Royal County Down i Newcastle hittar vi en inte så känd men fantastisk golfbana – Ardglass Golf Club. Klubben har delar av ursprungs byggnad från 1400 talet som från början var hamnmagasin. Sedan tillbyggnad under 1700 talet. Därmed har golfklubben det äldsta klubbhuset i världen.

Det började med en sjuhåls bana 1896 som sedan blev en niohålsbana. Först på 1960 talet blev det en 18 hålsbana. Sedan dess har ytterligare mark köpts upp och visar nu upp en fantastisk 18 håls linksbana.

Ardglass Golf Club - Golfresor Nordirland
Ardglass Golf Club

Golfväder på Nordirland

Nordirland upplever ett tempererat maritimt klimat, vilket gör det lämpligt för golf hela året. Vädret kännetecknas av milda temperaturer, enstaka regn och svala havsbrisar. Även om vädret kan vara oförutsägbart, är den frodiga grönskan och det fantastiska landskapet ett bevis på regionens gynnsamma förutsättningar för golf.

Den bästa tiden på säsongen att spela golf på Nordirland

För den optimala golfupplevelsen, planera din resa till Nordirland under den sena våren till tidiga höstmånaderna. Vädret under denna period är mildare, med längre dagsljus, vilket ger gott om tid för längre rundor. Den natursköna skönheten i Nordirlands landskap är särskilt förtrollande under dessa månader.

Upplev Nordirland

Nordirland är inte bara en golfdestination; det är en region som erbjuder olika upplevelser för alla resenärer. Från de mystiska landskapen i Dark Hedges till Belfasts kulturella rikedom sträcker sig golfupplevelserna i Nordirland bortom golfbanorna. Fördjupa dig i historien, charmen och den varma gästfriheten som gör Nordirland till ett unikt och oförglömligt golfresmål.

Resebolag med golfresor till Nordirland

Sedan 2001 har vi erbjudit golfupplevelser av högsta kvalitet. Vår personliga och kundanpassade service har lett till en stor skara återkommande kunder. Vi erbjuder både skräddarsydda och färdiga golfarrangemang. En rättframt golfarrangemang passar dig som inte vill lägga tid på planeringen av din semester med golf.

Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer. Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer!