Golfresor Spanien

Information om golf i Spanien

Golfresor Spanien

Här visas information om golf i Spanien!

>>Golfresor >>Golfresor Spanien

Golf i Spanien

Spanien, ett land känt för sin rika historia, kultur och olika landskap, är också en fristad för golfentusiaster som söker en perfekt blandning av historia, kultur och golf i världsklass. Från kustbanor badade i medelhavssolen till utmanande layouter omgivna av det spanska landskapets karga skönhet.

Här får du mer information om golf i Spanien och resebolag som arrangerar golfresor till Spanien.

Golfbanor i Spanien

Spanien har en uppsjö av golfbanor som alla erbjuder en unik spelupplevelse mot bakgrund av fantastiska landskap. Från ikoniska kustbanor till de som ligger inbäddat i hjärtat av historiska regioner, Spanien vänder sig till golfare på alla nivåer.

Det finns över 400 golfbanor i Spanien. Några av Spaniens alla golfbanor är välkända Valderrama Golf Club, Real Club de Golf Sotogrande och Camirall Golf & Wellness (f.d PGA Catalunya Resort) norr om Barcelona

Golfdestinationer i Spanien

Spanien har olika golfdestinationer, som alla erbjuder en unik blandning av utmärkt golf och kulturell charm. Utforska golfzonerna i Katalonien, Valencia, Murcia, Costa del Sol, Andalusien och de spanska öarna, där du hittar förstklassiga banor mot bakgrund av historiska landmärken och pittoreska landskap.

Dessa destinationer erbjuder inte bara exceptionell golf utan erbjuder också en livlig atmosfär för en komplett golfresa

Golf i Katalonien

I Katalonien på Spanien nordöstra kust finns många välbesökta golfbanor och har sedan länge varit ett populärt resmål för skandinaviska resenärer. Det finns över 50 golfbanor i Katalonien. Några välkända golfbanor i Katalonien är Real Club de Golf El Prat en halvtimmes bilfärd norr om Barcelona och Camiral Golf & Wellness knapp timmes bilfärd nordöst om Barcelona (f.d PGA Catalunya).

Golf i Murcia regionen

Alicante, Torrevieja, Cartagena

Söder om Katalonien på Spaniens östkust finns mer än 30 golfbanor. Nära staden Murcia finns välkända orter som Alicante, Torrevieja och Cartagena. En region som är populärt resmål för golfresenärer från Skandinavien.

Här hittar vi bland annat välkända Las Colinas Golf & Country Club 20 minuters bilfärd från Torrevieia en knapp timmes bilfärd söder om Alicante. Ett par mil nordöst finns en annan mästerskapsbana, La Finca Golf.

I regionen längs medelhavets soliga stränder finns ett anmärkningsvärt utbud av golfbanor i världsklass. La Manga Club är en av många välkända golfbanor i området. En annan populär golfbana är La Serena Golf club en knapp halvtimmes bilfärd söder om Torrevieja.

La Manga Club - Golfresor Spanien
La Manga Club

Golf i Andalusien – Costa del Sol

Andalusien, den södra regionen i Spanien, är ett golfparadis med ett rikt kulturarv. Med mer än 100 golfbanor i regionen. Här hittar vi bland annat Valderrama Golf Club, Real Club de Golf Sotogrande, RealClub Sevilla som är välkända golfklubbar även internationellt.

Här finns också en mängd mindre kända golfbanor som håller fantastisk kvalitet. Efter en dag på golfbanan kan du utforska städer som Sevilla och Malaga, kända för sina kulturella landmärken och livliga atmosfär.

Real Club de Golf Sotogrande - Golfresor Spanien
Real Club de Golf Sotogrande

Golf i Sotogrande – södra delen av Andalusien

I södra delen av Andalusien i den pittoreska regionen Sotogrande söder om Marbella finns en av världens med kända golfbanor – Valderama Golf Club som är känd för sin utmanande layout och fantastiska omkringliggande landskap.

Här har det spelats många tourfinaler på europatouren. Och inte minst har det spelats Ryder Cup.

Valderama Golf Club

I regionen finns även andra fantastiska golfbanor som Finca Cortesin Golf Club, La reserva Club Sotogrande, Real Club de Golf Sotogrande, Real Club Sevilla Golf , La Zagaleta och La Hacienda Alcaidesa Links Golf Resort som är några av regionens alla golfbanor.

Finca Cortesin Golf Club-Golfresor Spanien
Finca Cortesin Golf Club

Golf på de spanska öarna

De spanska öarna, inklusive Balearerna (med b.l.a Mallorca) och Kanarieöarna, erbjuder unika golfupplevelser omgivna av fantastiska landskap. Mallorca och Kanarieöarna har banor i världsklass där du kan njuta av golf mot bakgrund av öarnas naturliga skönhet och kulturella rikedom.

Mallorca

På Mallorca finns det över 20 golfbanor. En av dessa golfbanor är Club de Golf Alcana som också räknas som en av Spaniens bästa golfbanor.

Club de Golf Alcana - Golfresor Spanien
Club de Golf Alcana

Kanarieöarna

Kanarieöarna: På Teneriffa, Grand Canaria, Lanzarote, Fuerteventura och Lagomera finns det 15 golfbanor. En av dessa är Buenavista Golf på Teneriffa.

Buenavista Golf - Golfresor Spanien
Buenavista Golf

Golf nära Madrid

Det finns över 30 golfbanor i närheten av huvudstaden Madrid. En av de mest välkända är Golf Santander. Golfbanan finns i Boadilla som är en förort till Madrid mindre en halvtimme från Madrids Centrum.

Golf Santander - Golfresor Spanien
Golf Santander

Golfväder i Spanien

Spaniens medelhavsklimat säkerställer gynnsamma förhållanden för golf hela året. Vädret kännetecknas av varma temperaturer, rikligt med solsken och milda vintrar. Golfsäsongen sträcker sig över hela året, vilket ger stora möjligheter för golfare att njuta av landets naturliga skönhet och olika golfbanor.

Upplev Spanien

Spanien är inte bara en golfdestination; det är ett land som erbjuder olika upplevelser för alla resenärer. Utforska historiska städer, njut av kulinariska läckerheter och koppla av på landets vackra stränder. Besök medeltida städer, njut av traditionella tapas och fördjupa dig i flamencokulturen.

Spanien har äver 400 golfbanor i olika regioner. Besök researrangörer som har golfresor till Spanien för mer information om olika golfresmål:

Here We Go grundades 1995 och är idag en av landets ledande sportresearrangörer. Vi är proffs på Golfresor, Fotbollsresor, Träningsläger för fotbollsklubbar & andra sporter, Fotbollscuper, Träningsresor och mycket mer!

När du reser med Golf Plaisir blir du väl omhändertagen. Allt är förberett och anpassat för att du ska kunna koncentrera dig på golfen och njuta av livet. Har du rest med Golf Plaisir tidigare vet du att vår personal är något alldeles extra.

Sedan 2001 har vi erbjudit golfupplevelser av högsta kvalitet. Vår personliga och kundanpassade service har lett till en stor skara återkommande kunder. Vi erbjuder både skräddarsydda och färdiga golfarrangemang. En rättframt golfarrangemang passar dig som inte vill lägga tid på planeringen av din semester med golf. Vi erbjuder även konferens- och företagsarrangemang.