Golfresor Wales

Information om golf i Wales

Golfresor Wales

Här visas information om golf i Wales!

>>Golfresor >>Golfresor Wales

Golf i Wales

Wales är inte bara en nation av historia utan också ett golfparadis som väntar på att bli upptäckt. Wales gränsar till England i öst och av havet i övriga riktningar och inbjuder golfare att uppleva en harmonisk blandning av utmanande golfbanor, varm gästfrihet och fantastisk naturlig skönhet.

Här får du information om golf i Wales och även resebolag som arrangerar golfresa till Wales.

Golfbanor i Wales

Wales har ett fantastiskt utbud av golfbanor. Från kustbanor längs Irländska sjön till golfbanor i inlandet omgivna av böljande kullar. Anmärkningsvärda golfbanor inkluderar Royal Porthcawl Golf Club, Celtic Manor Resort, Royal St Davies och Aberdovey Golf Club, som visar upp Wales engagemang för att tillhandahålla golfanläggningar i absoluta världsklass.

Golfresorter i Wales

Kända golfresorter är Celtic Manor Resort, St. Pierre Marriott Hotel & Country Club och Vale Resort, som erbjuder inte bara exceptionell golf utan också en rad bekvämligheter för att lyfta din vistelse. Det finns också många alternativ för dig med mindre res budget.

Celtic Manor Resort - Golfresor Wales
Celtic Manor Resort

Golfdestinationer i Wales

Cardiff, Swansea och Newport, här hittar du förstklassiga banor sammanflätade med rika kulturella upplevelser. Dessa städer rymmer inte bara några av de bästa golfbanorna utan ger också en härlig miljö för en golfresa.

Golf nära Cardiff

Cardiff, huvudstaden i Wales, har ett urval av toppklassiga golfbanor. Cardiff Golf Club och Cottrell Park Golf Resort är kända för sina utmanande layouter och natursköna omgivningar. Drygt 40 minuter med bil väster om Cardiff finns Royal Porthcawl Golf Club.

Royal Porthcawl Golf Club

Golf nära Swansea

Swansea, en kuststad med en rik sjöfartshistoria, utgör en fängslande bakgrund för en golfsemester. Langland Bay Golf Club, Pennard Golf Club, Clyne Golf Club och Gower Golf Club är populära val för golfare som söker en blandning av utmanande spel och Swanseas kustnära skönhet.

Langland Bay Golf Club

Strax söder om Swansea finns Langland Bay Golf Club som öppnade för spel 1904. Golfbanan ligger längs med kusten.

Langland Bay Golf Club - Golfresor Wales
Langland Bay Golf Club

Pennard Golf Club

1896 började det spelas golf på Pennard Golf Club där slottet uppfördes redan på 1500 talet. En fantastisk golfbana strax utanför Swansea.

Pennard Golf Club - Golfresor Wales
Pennard Golf Club

Golf nära Newport

Newport, en stad genomsyrad av industriellt arv, erbjuder en unik golfupplevelse. Celtic Manor Resort, Newport Golf Club och Parc Golf Club erbjuder en perfekt balans mellan utmanande banor och moderna bekvämligheter. Efter en dag på banan kan man utforska det industriella förflutna och konstscenen i Newport.

Newport Golf Club - Golfresor Wales
Newport Golf Club

Fler golfbanor I Wales

Tenby Golf Club

Drygt en och en halvtimme med bil väster om Swansea på Wales Sydvästra del hittar vi en dold pärla. Tenby Golf Club etablerad redan 1888.

Tenby Golf Club - Golfresor Wales
Tenby Golf Club

Royal St Davis

I nordvästra delen av Wales finns Royal St Davis. En golfbana med traditioner. Grundad 1894. The Open spelades här redan 1894 senast var 2021 när Colin Morikawa vann.

Royal St Davis

Aberdovey Golf Club

På Wales västkust finns en av Wales bästa golfbanor Aboerdovey Golf Club.

Aboerdovey Golf Club - Golfresor Wales
Aboerdovey Golf Club

Conwy Caernarvonshire Golf Club

I norra Wales med närmsta storstad Liverpool i England finns Conwy Caernarvonshire Golf Club.

Conwy Caernarvonshire Golf Club - Golfresor Wales
Conwy Caernarvonshire Golf Club

Golfturneringar i Wales

Wales är värd för en rad golfturneringar som lockar både lokala och internationella spelare. Wales Open är bland höjdpunkterna i golfkalendern.

Golfväder i Wales

Wales precis som grannlandet England har ett maritimt klimat som gör det lämpligt för golf hela året. Vädret kännetecknas av milda temperaturer och enstaka regn, vilket skapar grönskande landskap som är idealiska för golf. Golfsäsongen sträcker sig vanligtvis från vår till höst, och erbjuder det mest behagliga vädret för att njuta av en runda medan du tar in det pittoreska walesiska landskapet.

Den bästa tiden på säsongen att spela golf i Wales

För den optimala golfupplevelsen, planera din resa till Wales under den sena våren till tidiga höstmånaderna. Vädret under denna period är milt, med temperaturer från 10 till 20 grader Celsius. Under denna period får du ut mer dagsljus som ger gott om tid för längre rundor, vilket gör att du till fullo kan uppskatta skönheten i de walesiska golfbanorna. För den inbitna golfaren som nöjer sig med 1 rond om dagen går det utmärkt att även spela övriga månader.

Upplev Wales!

Wales är ett land som erbjuder olika upplevelser för alla resenärer. Besök gamla slott, vandra genom nationalparker och njut av traditionell walesisk mat.  Utforska Snowdonias karga landskap, besök de charmiga byarna i Brecon Beacons eller gå på en traditionell walesisk Eisteddfod.

Resebolag med golfresor Wales

Sedan 2001 har vi erbjudit golfupplevelser av högsta kvalitet. Vår personliga och kundanpassade service har lett till en stor skara återkommande kunder. Vi erbjuder både skräddarsydda och färdiga golfarrangemang. En rättframt golfarrangemang passar dig som inte vill lägga tid på planeringen av din semester med golf.