Kalmar Golfklubb

Kalmar, Kalmar län

Välkommen till Kalmar Golfklubb!

Beläget precis vid Kalmarsund erbjuder vi två fina banor av hög kvalité

Vi har Gamla respektive Nya banan. Gamla banan är något längre och för många av lite mer utmanande karaktär. Första hålet på Gamla banan är för många en unik upplevelse då man slår över Kalmarsund. Nya banan något kortare och bjuder på en fin inramning bland park och skog. 

Gamla banan

Erbjuder utmaning och karaktär i en fantastisk miljö

Första hålet på Gamla är för många en unik upplevelse då man slår över Kalmarsund. Du fortsätter hål 2 längst med Kalmarsund. Efter 9 hål når du klubbhuset och fortsätter sedan med av banans mest utmanande par 4 hål. Banan i sin helhet erbjuder variation. På hål 18 spelar du med en fin vy mot klubbhuset. 

Gamla Banan är originalbanan på Kalmar Golfklubb och började byggas i slutet av 40-talet. 1966 invigdes 18 hål. Gamla Banan fick ny design 2009 tillsammans med Europatour-spelaren Pierre Fulke samtidigt som greenområdena renoverades. En god utmaning väntar dig!

Nya banan

Fin inramning bland park och skog.

Även Nya banan startar med ett par 3 hål som följs upp med två par 5 hål. Båda hålen lockar till birdie för dig som slår långt. Banan erbjuder allt som oftast olika alternativ till spelstrategi, här gäller det att tänka till! Banan är byggd 1992 för att möta tillväxten av nya medlemmar. Från början var hålen på Nya Banan blandade med hålen på Gamla Banan. Sedan 2009 är nu alla de nya hålen samlade till en egen 18-håls slinga.

2016 öppnades en ny sträckning av hål 8, 9 och 10 signerade Kalmars framgångsrika golfproffs Åsa Gottmo och Joakim Haeggman. 

Video

Fakta

  • 18 + 18 hål
  • Restaurang
  • Golfshop
  • Kalmar, Sydöstra Sverige

Karta

NY SÖKNING