Radie: Av
Radie:
km Sök i närheten där du befinner dig!
Sök

Välkommen till Öijared Golfklubb!

På den natursköna halvön mellan sjöarna Mjörn och Sävelången ligger Öijared med en nära tusenårig historia. Här möts du av både slott och kojor, Sveriges största golfanläggning, vandringsleder och hagmarker. Ingen annanstans i Sverige kan du spela lika mycket varierad golf som på Öijared. Och i ett så stort och levande socialt sammanhang med varm, välkomnande atmosfär.

4 unika golfbanor

Gamla banan
Vår modernaste, äldsta och mest utmanande bana. 2006 ritade Pierre Fulke om banan, med ny layout och omfattande förändringar av greener, bunkrar och fairways. Banan har nu en utmanande layout med bra finish och är en av Västsveriges mest utmanande banor. På varje tee får man en fin presentation av hålet och greenerna singelklipps för att hålla yppersta kvalitet. Gamla banan har många utmaningar där de mest framträdande är de ondulerade greenområdena, strategiskt placerade bunkrar samt att hålla bollen borta från den högsta ruffen.

Nya banan
Nya banan är en traditionell svensk golfbana, som bland annat har varit värd för Öijared Ladies Open på Telia Tour under många år. Nya banan är en öppen skogs- och parkbana av varierande karaktär där varje hål har sitt eget rum. Banan ställer framför allt krav på precisionen i de långa slagen och betraktas som både medellång och medelsvår.

Parkbanan
Med en spektakulär första tee på klubbhusets gräsklädda tak bjuder Parkbanan in till en härlig golf- och naturupplevelse. Parkbanan utmanar alla golfspelare oavsett hcp med sin layout med relativt korta hål och trånga passager. Från de många högt belägna utslagsplatserna har du fin utsikt över sjön Mjörn. Parkbanan är idag en av få 18-hålsbanor i bra skick där det går utmärkt att spela pay and play för dig som varken är medlem i någon klubb eller har grönt kort.

Multibanan
Öijared Golfklubb inviger i år en ny elbelyst korthålsbana – Multibanan. Banan har spännande och varierat innehåll som Footgolf, Frisbeegolf och Golfäventyret, som är Svenska Golfförbundets pedagogiska spelarutveckling för barn och unga, där de steg för steg kan utvecklas som golfare.

Multibanan som ersätter Järnbanan och är designad av Pierre Fulke, inbjuder naturligtvis till kul aktiviteter för personer i alla åldrar och blir efter invigningen det senaste tillskottet i Öijareds redan breda utbud även till övriga gäster och medlemmar. Multibanan är en pay- and playbana och är öppen för alla utan tidigare erfarenhet av golf.

Fakta

  • 18+18+18
  • Par: 72, 72, 70
  • Golfklubb med eget boende
  • Golfshop
  • Restaurang
  • Konferens
  • Floda, Västra Götaland
  • Västra Sverige, Sverige

Adress & Kontakt

Vår adress

Öijaredsvägen 59, 448 92 Floda

GPS

57.856682, 12.396649

Telefon